מדרסים רכים ונעליים צבאיות

נעליים-צבאיות

היום הגדול הגיע: אתם מחבקים בהתרגשות את אמא ואבא ועולים לאוטובוס המוביל מלשכת הגיוס אל הבקו”ם. אחת התחנות הראשונות שלכם ביום הגיוס תהיה האפסנאות, שם תקבלו את הציוד שילווה אתכם במהלך השנים הקרובות של השירות הצבאי.

יחד עם הקיטבג, הדיסקיות, חליפות המדים והמגבות, תקבלו גם נעליים צבאיות. מטבע הגדרתן וייעודן נעליים צבאיות שונות מאוד מאלו שנעלתם לפני כן: הן גבוהות מאוד (על מנת להגן על הקרסול בעת פעילות מאומצת בשטח), בעלות משקל גבוה ובעיקר, חסרות כל יכולת לבלימת זעזועים.

מאחר ששימוש לא נכון בנעליים הצבאיות עלול לגרום נזקים לרגליים, לברכיים ואף לעמוד השדרה, ריכזנו עבורכם מספר קווים מנחים שנועדו לסייע לכם להתאים את הנעליים לשנות השירות הצבאי ואף למילואים – מדרסים רכים ומדרסים לנעליים צבאיות:

  • אם אתם סובלים מבעיות בכף הרגל דוגמת פלטפוס, חשוב מאוד ליידע על כך את הרופא הצבאי שיבדוק אתכם בשעות הראשונות שלכם בבקו”ם. במקרה כזה, יתכן ואתם זכאים להפניה להתאמת מדרסים אורטופדיים.
  • אם החלטתם להזמין מראש מדרסים, מומלץ לקבל אותם מספר שבועות לפני יום הגיוס, על מנת שתוכלו להתרגל אליהם ובכך להגיע איתם לנוחות מקסימאלית.
  • מתכוננים להשתמש במדרסים? זיכרו כי קיימת אפשרות שתזדקקו לנעליים צבאיות במידה גדולה מעט ממידתכם הרגילה – זאת, על מנת שהמדרסים יוכלו להיכנס לתוכן בקלות. בנוסף, אל תשכחו להגיע אל שלב מדידת הנעליים בבקו”ם עם המדרסים על מנת לבחור את המידה שתתאים לכפות רגליכם – יחד עם המדרסים.
  • ניתן לבקש מהרופא הצבאי לספק לכם אישור לקבלת נעליים צבאיות קלות (המכונות “סימן 2”). מדובר בנעליים זהות חיצונית לאלו הרגילות (“סימן 4”), אך בעלות משקל קל יותר של 400-500 גרם. את הנעליים הקלות תזהו על ידי הפס הכחול המופיע בחלקן העליון הפנימי של הנעליים שיסופקו לכם. בנוסף, לחצו עם הבוהן על חלקן הקדמי של הנעליים (במקום שבו “יושבות” האצבעות) – בנעליים קלות, הבוהן תשקע מעט בתוך העור.
  • לאחר שתציגו את האישורים הדרושים לרופא הצבאי, הצבא יוכל לספק לכם מראש נעליים עם מדרסים מובנים. ניתן לזהות את הנעליים הללו לפי תחתית פנימית בצבע כחול. עם זאת, מומלץ בכל זאת לוודא שהמדרסים יותאמו ספציפית לכף הרגל שלכם.
  • הנעליים החדשות שיימסרו לכם בבקו”ם יהיו קשות מאוד. חשוב מאוד לדאוג לרכך אותן כבר בימים הראשונים. השיטה הפשוטה ביותר היא למרוח עליהן שמן ולאפשר לו להיספג בעור הנעליים לפני שמתחילים לנעול אותן. יש לחזור על הפעולה פעם ביום במשך כמה שבועות. אם לא הבאתם עמכם ליום הגיוס שמן מהבית – ניתן להשתמש במספר טיפות של שמן המיועד לשימון כלי נשק.
  • משחת הנעליים הרגילה שתקבלו בבקו”ם, או זו שתביאו מראש מהבית, תנקה את הנעליים ותבריק אותן (וכידוע, נעליים מצוחצחות הן חובה בצבא), אך לא תרכך אותן. לכן, עוד לפני הגיוס כדאי לרכוש משחת נעליים מיוחדת המכילה שומן. רק משחה כזו תדאג בנוסף להברקה ולריכוך מתמשך של עור הנעליים, וכך תקבלו נעליים רכות ונעימות יותר.
  • המיועדים למסלול צבאי קרבי מקבלים בבקו”ם שני זוגות נעליים. חשוב מאוד להחליף בין הזוגות אחת לכמה ימים, כך ששניהם יעברו את תהליכי הריכוך.
  • הנעליים הצבאיות בשילוב הגרביים הצבאיות יוצרות חום רב סביב כף הרגל ובגינו גם הזעה מוגברת (בעיקר במהלך פעילות בשטח). לא פעם התוצאה היא ריח רע. כדי להמנע ממצב של נעליים המדיפות ריח כזה, ניתן להשתמש בתרסיס דיאודורנט מיוחד לנעליים. לחלופין, ניתן להשתמש באבקת סודה לשתייה: לאחר שחולצים את הנעליים מפזרים בתוכן את האבקה ומניחים לה “לעבוד” למשך מספר שעות. לפני הנעילה הבאה, מרוקנים את האבקה ומנקים את פנים הנעל במטלית לחה.
  • חשוב מאוד לזכור: לפני השימוש בדיאודורנט או באבקת סודה לשתייה, יש להוציא את המדרסים מתוך הנעליים.
  • גם לאופן שבו שורכים את הנעליים הצבאיות יש השפעה על מידת וקצב הריכוך שלהם. בעלי ניסיון ממליצים על שריכת נעל באמצעות שרוך אחד, באופן הבא: ראשית, קושרים קשר בקצה השרוך ואז מעבירים אותו בחור הפנימי התחתון ביותר בנעל – מבפנים והחוצה; מעבירים את השרוך לחור הנגדי – מבחוץ ופנימה; מעבירים את השרוך לחור שמעל – מבפנים והחוצה וכן הלאה. קשירה כזו מפחיתה את הלחץ על כלי הדם ברגל ודואגת לכך שהנעל “יושבת” היטב על כף הרגל.
פוסטים אחרונים