שומרים על הגוף בגיל השלישי

דף הבית » כאבי גב » שומרים על הגוף בגיל השלישי
שומרים-על-הגוף-בגיל-השלישי

דווקא בגיל מבוגר בו נהנים מזמן פנוי בשפע, מתחיל הגוף לבגוד וצצים כאבים כרוניים וירידה בתפקוד הפיזי. כיום כבר לא צריך לסבול – שימוש נכון ברפואה ובטכנולוגיה האורתופדית עשוי להעניק לבני הגיל השלישי שנים רבות של אושר, בריאות וכושר

שלא כמו בעבר, אז השחיקה, הניוון והכאבים הכרוניים השביתו כמעט לגמרי את בני הגיל השלישי, התפתחות הרפואה ותחום האורטופדיה מאפשרים כיום התאמת פתרונות ושיטות טיפול חדשות עבור האוכלוסייה המבוגרת. לבעיות שפעם נחשבו כרוניות, ניתן למצוא כיום פתרונות טובים המקלים על הכאב, ובעיקר כאלה המאפשרים תפקוד גופני גם למבוגרים המעוניינים להישאר בכושר, ניידים ופעילים, ובעיקר נטולי כאבים.

כמו בכל שלב בחיים, ישנה חשיבות רבה לביצוע פעילות גופנית. אולם בגיל השלישי החשיבות עולה יותר כאשר הפעילות הגופנית מסייעת לא רק למראה ולמשקל, אלא גם לבריאות ולתפקוד היום יומי. קיימת חשיבות גדולה לשמירת טווח התנועה של המפרקים ולביצוע פעילות גופנית המסייעת ליציבות טובה ובכך גם להפחתת כאבי גב.

בנוסף, הפעילות הגופנית שומרת על העצמות מפני הידלדלות ובריחת סידן וכן מחזקת את השרירים התומכים, מסייעת בגמישות, בשמירה על שיווי משקל ובקואורדינציה – מלבד סגולותיה בהפחתת רמת השומן והסוכר. פעילות גופנית מסייעת בעקיפין גם לחיזוק השרירים הטבעתיים ומונעת אי נעימויות.

מחלות פרקים כרוניות

אולם בגיל השלישי, לא תמיד נענה הגוף לאתגר כאשר הכאבים הכרוניים מתגברים, השריר נחלש, הסחוס נשחק ומשך השיקום מפגיעות עולה משמעותית. רבים נוטים לוותר על הפעילות בשל כך, אולם כיום חבל לוותר עליה לפני שבודקים מה יש לרפואה האורטופדית להציע.

התופעה הפיזית השכיחה והמוכרת ביותר עבור אנשי הגיל השלישי היא התעצמות מחלות הפרקים הכרוניות, בהן בעיקר אוסטאופורוזיס. מחלה זו נוצרת בעקבות שחיקת הסחוס באחת מנקודות המפרק. עם החמרת המצב נוצר חיכוך בין עצמות הגורם לכאב ולירידה ביכולת התנועה.

ככלל, כמעט כל אדם יסבול בדרגה זו או אחרת משחיקת סחוס. עם עליית הגיל – השחיקה עשויה לכאוב יותר ולהגביל עוד יותר את תנועת המפרק, לגרום לאי יציבות ואף לעיוות במפרקים.

לשמור על המפרקים, למנוע החמרה

במישור האורטופדי קיים מגוון פתרונות פרטניים המשתנים מאדם לאדם בהתאם לבעיה, כך שכמעט כל חולה זקוק לטיפול אחר המתאים לו ספציפית. אחד הטיפולים היעילים ביותר הוא שימוש באביזרים אורטופדיים, דוגמת מדרסים או נעליים אורטופדיות על מנת לשמור על המפרקים ולמנוע החמרה במצב הסחוס. גם לנושא המשקל יש השפעה גדולה על מידת הכאבים, כאשר ידוע כי עודף משקל מחמיר את הכאבים הכרוניים.

הפתרון ארוך הטווח הטוב ביותר הוא שילוב של מנוחה נכונה, פיזיותרפיה והתעמלות לחיזוק השרירים מסביב למפרק, אולם גם אותם מומלץ לבצע עם אמצעי הקיבוע והתמיכה הנכונים. לפני רכישת מדרסים אנו ממליצים על ביצוע בדיקת מקיפה עד כמה שניתן, הכוללת אבחון מומחים ושימוש במיכשור טכנולוגי מתקדם על מנת לאתר את הבעיה ולהתאים לה את הפתרון הנכון.

באבידור אנו מפעילים את המעבדה לניתוח התנועה הבלעדית והייחודית לנו בארץ. במסגרת המעבדה מבוצעות בדיקות ביומכניות למיפוי הלחצים המופעלים על כף הרגל. הבדיקות מבוצעות הן תוך כדי תנועה והן ללא משקל – לפי מפת הלחצים ניתן בסופו של דבר להתאים את הפיתרון הנכון ולבנות מדרס לפי צורת כף הרגל.

במקרים רבים אין מנוס מרכישת נעליים אורטופדיות מיוחדות– אנו באבידור מבצעים גם התאמות לנעליים קיימות, מעין “ניתוח” לנעליים הרגילות, על מנת להתאימן לצרכים המיוחדים של בעליהן. בנוסף, מייבאת רשת אבידור נעליים מיוחדות המתאימות לסובלים מבעיות תנועה וכאבי מפרקים.

נעליים אורטופדיות בנויות לתת מענה נכון לבעיות בתנועה ובעמידה, הן יציבות יותר וכוללות אזור אצבעות רחב יותר ותמיכות רבות. משנת 1939 ועד היום, מציעה אבידור מרכזי בריאות פתרונות אורטופדיים מתקדמים ללקוחותיה ושומרת אותם בחזית הטכנולוגיה בתחום. כיום, בקדמת הטכנולוגיה נמצאות נעלי ה- Joya הכוללות טכנולוגיה לפיזור לחצים, לגלגול הרגל ולהפעלת השרירים.

קיימים מקרים בהם אנשי הגיל השלישי סובלים מבעיות קשות יותר, דוגמת דפורמציות נרכשות מוגברות, סקוליוסיס וקיפוזיס (עקמת). מצבים אלה מקשים על ההליכה או יוצרים בעיות במפרקים דוגמת ירכיים וברכיים, הדורשים תהליכי שיקום ולעיתים אף החלפת המפרק. מדובר בשלבים חריפים הדורשים החלמה ארוכה וסובלנית תוך השקעת מאמצים רבים בשיקום ובפיזיותרפיה. שימוש נכון במכשירים אורטופדיים עשוי לקצר את תקופת ההחלמה ויעביר אותה עם פחות כאבים וסבל.

בנוסף, יש לציין כי במקרים של בעיות בהליכה, בשיווי המשקל וכיוצא באלה, אי טיפול מוקדם ומונע בבעיה, אף אם היא קלה, עלול להוביל בהמשך לפגיעות חמורות בהרבה. ואכן, ידוע כי פציעות רבות המתרחשות אצל בני הגיל ה-3 מתחוללות עקב בעיה קלה יחסית שגררה אחריה פגיעה קשה יותר ולפעמים אף איבוד יכולת התנועה לפרקי זמן משתנים.

פוסטים אחרונים